הספרייה הפכה בשנים האחרונות לרהיט דינמי ומודולרי ומהווה בלא מעט בתים את ה-FOCAL POINT של החלל. בין אם מדובר בספרייה לסלון או לפינת העבודה, זאת הפכה להיות כלי עזר מצוין לקונספט הבית ואופי בעליו.
הספריות, שעברו בשנים האחרונות מהפכה של ממש, הפכו מפריט אחסון פונקציונאלי, לפריט המשלב עיצוב ופרקטיקה כאחד. בכוחן להפוך לנקודת אחיזה מרכזית בחדרי הבית השונים ובמקביל הן משמשות במידת הצורך כחציצה אוורירית בין חללים שונים. אותו מראה ייחודי שניתן להשיג עמן מאפשר יצירת חלל שנעים לשהות בו, וזו היא בדיוק התחושה שנרצה ליצור בחורף הקרוב וכמובן גם בעונות שיבואו אחריו.
לא בכדי, מציגה חברת דומיסיל ספריות בטכנולוגיית SEGMENT עשויות פרופילי אלומיניום דקים במיוחד, בעלי חוזק מבני גבוה מהרגיל. הן מודולריות ומתוכננות כיד הדמיון על פי צרכיו הספציפיים של כל חלל. ניתן לעצב ולייצר חלוקות שונות של הספרייה, כך שתהיינה כוורות פתוחות או סגורות, עם או בלי גב ובשימוש נבחר של חומרים כגון עץ, זכוכיות וכיוב´. את פרופילי האלומיניום עצמם ניתן להשאיר במראם הטבעי או לחילופין לצבוע בהתאם לצרכי הלקוח בכל גוון מתוך מניפת ה- RAL. בנוסף, אפשר לעצב ולייצר חלוקות שונות של הספרייה, כך שתהיינה כוורות פתוחות או סגורות, עם או בלי גב ובשימוש נבחר של חומרים כגון עץ, זכוכיות וכיוב´.
"חשוב שבחירת הספרייה, בין אם זו ספרייה CUSTOM MADE או ספרייה בעיצוב מוגמר, שתהיה מותאמת לסגנון העיצובי של החלל, למספר הפריטים לאחסון, ובאופן כללי לצרכי בני המשפחה. הרי זה לא עוד פריט קטן ובלתי מורגש, נהפוכו. מדובר באלמנט משמעותי וחשוב שבדרך כלל ממוקם לרווחה בחללים הציבוריים של הבית", מסבירה המעצבת הדס רוט, ממשרד "הלל אדריכלות".
בשל הפופולריות של הספרייה והימצאותה (כמעט) בכל בית ישראלי, היא קיימת במגוון אינסופי של עיצובים. בל נשכח את הספרייה הקלאסית והעל זמנית של המעצב הישראלי רון ארד, ספריית התולעת, שמהווה חותמת איכות לכך שהספרייה נכנסה לפנתיאון העיצוב העולמי ואף רבות מהן מככבות במוזיאוני עיצוב נחשבים בעולם. עידן הספרייה בבית הישראלי החלה דווקא במגזר הדתי-חרדי, עבורם הספרייה מהווה סמל סטטוס ומככבת עד היום בסלון. עבור המגזר החילוני, הספרייה בעבר הוחבאה במעמקי הבית ואט ואט ובמרוץ השנים תפסה את קדמת הבמה, כאשר המעצבים הבינו את החשיבות שלה והפוטנציאל העיצובי הגלום בה. זאת ועוד, מסבירה מעצבת הפנים דורית וינברן "הספרייה היא אלמנט שנוח מאוד באמצעותו לאפיין את החלל ולתת לו זריקה של צבע".
בל נשכח, מסבירה הדס רוט, מעצבת הפנים מבית "הלל אדריכלות" שלספרים יש גם ערך רגשי, סנטימנטלי, ובאותה נשימה, כך מתייחסים בני המשפחה לספריה עצמה. עבורם, עיצוב הספרייה הוא אינו עניין של מה בכך. הספרייה מכילה בדרך זו או אחרת חוויות, זיכרונות ילדות, ספרי אמנות, היסטוריה, או במילה אחת הספרייה היא נוסטלגית. נוסטלגיה שמעלה פריטים ישנים ואהובים, ומשתלבת בבית.
ההתלהבות מהחידושים שהוצגו בתערוכת העיצוב SALONE DEL MOBILE במילאנו טרם שכחה. בין העיצובים מעוררי ההשראה שהוצגו, בלטה ספריית ה-LEXINGTON של מותג האיכות האיטלקי BONTEMPI ביבוא רשת ´אליתה ליוינג´. העיצוב אוורירי, מודרני ומינימליסטי ואפשרויות העיצוב כה רבות בזכות המודולריות של המדפים, לצד שפע החומרים, על מנת להתאימה לכל סגנון עיצובי.
"קונספט העיצוב של ספרייה נוצר תוך מתן אינטרפרטציה עכשווית ומודרנית, בהתאם לחלל הנדרש. עיצובן של הספריות חושף את היופי בפשטות, תוך יצירת פרשנות של מסורת ואומנות. התוצר המוגמר עתיד ללוות את בני הבית לאורך שנים ולהוות חלק אינטגרלי מהסיפור המשפחתי, תורמת לכך העובדה שמיקומן של הספריות בסלון או בחלל מרכזי ומשמעותי של הבית", מסבירה מעצבת הפנים שלומית זלדמן. עוד מסבירה זלדמן, כי גם בעידן הדיגיטלי לספריות יש מקום של כבוד בבית. בין אם מדובר בספרייה דומיננטית או קטנה, היא מעניקה לבית אופי, מבדלת את החלל , מספקת לו מראה תלת מימדי, ובשורה התחתונה העובדה שאפשר ליצור כל כך הרבה אפשרויות הופכת את הספרייה לאלמנט MUST ובו זמנית הקהל הישראלי אינו מוכן לוותר עליה".