השינויים שעבר המטבח הישראלי לאורך השנים לא זר לאיש מאתנו. גם אלה שאינם חובבי בישול מושבעים מבלים בו לא מעט שעות ומשקיעים בתכנונו לא מעט, הוא מהווה עבור בני המשפחה מרכז תרבותי ועבור חלקם הוא אף לא פחות מסמל סטטוס. התכנון המודרני שפתח את המטבח לחלל הציבורי בבית מצריך התעמקות ומחשבה בתכנית החלוקה ואיוש הפונקציות כך שיהיה נוח ופרודוקטיבי.
המגמה הראשונה של המטבח היא דווקא הצבע הלבן! צבע על זמני שיכול לשרת את כל חובבי סגנונות העיצוב למיניהם כפרי , מודרני או קלאסי, כולם ימצאו מענה במטבח הלבן. הוא מעניק לסובבים רוגע נפשי, הוא סמל לחדשנות ונקיון, הוא טרנד בר חלוף.
לצד הלבן השמרני והעל זמני, הקהל הישראלי פתוח ומעז, מבחינת חומרים וצבעים. "החידושים במטבח מפנים את מקומם לעולם החומרים. אם בעבר החומרים האופנתיים היו פורמייקה, פורניר או צבע, כיום, החזיתות עשויות מגרניט/אבן שיש, ברזל, מתכת ובטון. החומרים החדשים נותנים למטבח מראה טבעי יותר, ועל הדרך אלו חומרים פרקטיים ועמידים" מסבירה שירה מוסקל מ"הלל אדריכלות".
"זאת ועוד, האי הפך להיות הכוכב הבלתי מעורער במטבח. כל ההתנהלות, ישיבה ובישול נעשים סביבו. גודלו דומיננטי יחסית לשטח הכולל של המטבח. כל המטבח מתרכז סביבו, גם הכיור, הכיריים, משטח העבודה ומקומות הישיבה. כיום אף מדברים על איים בגדלים של 3 מטר ומעלה. האי הפך להיות מקום לגיטימי לא רק לישיבה לא פורמאלית של בני המשפחה, אלא גם לאירוח פורמאלי של המשפחה המורחבת וחברים" מסבירה שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים.
"יותר ויותר לקוחות מעדיפים להסתיר את מוצרי החשמל, וליצור חזיתות תואמות במטבח, על מנת ליצור מראה מינימליסטי ונקי, במראה אחיד וללא תפר. מסבירים מעצבי מטבחי דא קוצ´ינה.
"היום העץ חזר מאוד לחזית המטבח. הוא אחד החומרים האהובים על הקהל הישראלי. במטבח הוא מספק חמימות רבה והוא יכול להגיע בשלל צורותיו, ולהשתלב כחזית , משטח עבודה, מדפים, איים, ידיות ועוד. הפופולאריים ביותר הוא העץ אלון ואגוז, באמצעות הגוון של כ"א נוצר הסגנון אלגנטי, כפרי , מודרני, קלאסי וכו" מסכמת מוסקל.
לדברי יעל מוסקוביץ, מבעלי חברת ´ניגא שף-FOR HOME´, "כחלק מניסיון לייעל את חלל המטבח הביתי מוצעים כיום בשוק מגוון מוצרי חשמל שמשנים את חוקי המשחק שמקלים ומייעלים את תפעול החלל החשוב לאין שיעור. כך למשל תנורי combi steamer בעלי מערכת נידוף מובנית המונעת פיזור אדים וריחות בזמן הבישול והאפייה. התנורים בעלי נפח גדול ומערכת הפעלה חכמה, שיודעת לזהות על פי סוג המזון מהי צורת הבישול המתאימה ביותר, מודדת על ידי חיישנים את כמות המזון ומגדירה עצמאית את זמני הבישול, אחוזי הלחות והטמפרטורה הנדרשת תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים של המזון".
פיתוח טכנולוגי מפתיע נוסף הם מדיחי כלים שפעולתם אורכת שלוש דקות ובצריכה של שלושה ליטר מים בלבד למחזור הדחה. מוסקוביץ מסבירה כי "המדיחים בעלי טכנולוגיה שמקצרת משמעותית את עבודת המדיח ולתוצאות טובות בהרבה מהמדיח הביתי הרגיל. הם עשוי נירוסטה, עובדים עם חומרי ניקוי נוזליים ושואב בעצמו את הכמות הנדרשת להדחה מתוך מיכל הנמצא מתחת לארון הכיור. בסיום יום העבודה יפעיל המדיח תכנית לניקוי עצמי, כך שהוא תמיד נקי ומוכן".