קרב סכינים

כמו מופע בישול, כך גם המטבח הפרטי שהיה עד לא מזמן אזור עבודה מוגדר וסגור, הפך מעתה להיות לב ליבו של הבית המעצב סגנון חיים

מאת מעצבת הפנים רונית גולדפריד | צילום אילוסטרציה | תאריך 4.3.09

תפיסת המטבח הפתוח כחלל המגורים, מגדירה אותו כאזור אירוח לכל דבר, לכן הוא דורש מרחב אינטראקטיבי וזוכה להנדסת אנוש חכמה, גימורים חדישים, פתרונות פרזול משוכללים וטכנולוגיה מתקדמת.

אף בתורה הסינית הקדומה, פנג שואי, שמורה משמעות מיוחדת למטבח הביתי המהווה את אחד החללים החשובים ביותר בבית.

לקומפוזיציה נכונה, טקסטורה, סגנון, הרמוניה בין גוון וצבע, קו עיצובי מתחכם ותאורה אופנתית, חשיבות רבה בעיצוב מטבח, והמרחב ה"בישולי" זוכה לתכנון מדוקדק כעיצוב מנות ביצירה קולינרית.

קומפוזיציה נכונה, טקסטורה, סגנון, הרמוניה בין גוון וצבע ותאורה אופנתית, בעלי חשיבות רבה בעיצוב המטבח, (צילום: אילוסטרציה)
קומפוזיציה נכונה, טקסטורה, סגנון, הרמוניה בין גוון וצבע ותאורה אופנתית, בעלי חשיבות רבה בעיצוב המטבח, (צילום: אילוסטרציה)


המטבח השופע או בר אופנתי

הדינאמיקה בעשור האחרון, מאופיינת בסדר יום תזזיתי אשר מכתיב עיצוב דגמים המותאמים לצרכי הרגע. המגמות החדשות בעיצוב המטבח מקנות לו אופי פיסולי בצד ניידות ועצמאות צורנית, ללא תלות בשאר חללי הבית.

כמו בתצוגה, גם במטבחים הביתיים יש רצון לשמור על ניקיון ויזואלי של יחידות אחסון ועבודה מאחורי דלתות גבוהות ומבהיקות. החזית ה"תמימה" למראה מסתירה עולם שלם המנצל מירבית את חללי האחסון באמצעות מנגנונים משוכללים ופתרונות מבוקרים לפונקציות הנדרשות. את הכיור והכיריים אנו מוצאים באי גדול ורחב המשמש מצידו השני גם לדלפק ישיבה. למעשה, המטבח הפתוח הוא אביזר אופנה, וסטיילינג הוא אלמנט חשוב במטבח החדש, אשר גם הוא שם דגש על עיצוב ולא על פונקציונאליות.

החזית התמימה מסתירה עולם שלם של חללי האחסון ופתרונות לפונקציות הנדרשות, (צילום: אילוסטרציה)
החזית התמימה מסתירה עולם שלם של חללי האחסון ופתרונות לפונקציות הנדרשות, (צילום: אילוסטרציה)

לרוחב הבית

המוטיב האופקי במטבח, החוזר על עצמו במגירות האורכיות, במדפים המוארכים, בטקסטורות העצים הרוחביות וביחידות העיליות המרחפות, מגדיר את המראה הכללי של המטבח בקו זורם ונקי החובר בטבעיות לשאר החללים בבית. הרושם האופקי מאוזן על ידי יחידת ארונות גדולה וגבוהה המכילה בתוכה פונקציות חשמליות וחללי אחסון.

המטבח הפתוח הוא אביזר אופנה, וסטיילינג הוא אלמנט חשוב במטבח החדש, (צילום: אילוסטרציה)
המטבח הפתוח הוא אביזר אופנה, וסטיילינג הוא אלמנט חשוב במטבח החדש, (צילום: אילוסטרציה)

אתגר חומרי

כשם שמטבח הפיוז´ן שואב השראה ושיטות עבודה מרחבי הגלובוס, ומשתמש בהן בחופשיות יצירתית, כך גם בעיצוב

מטבחים

. השילובים בעיצוב באים לידי ביטוי בחומרים, סגנונות, צבעוניות, תאורה וגימורים הבודקים ניגודים והרמוניות כאשר הם נמצאים בסמיכות.

החומרים אינם מתחרים אחד בשני אלא מאתגרים זה את זה..

אם בעבר האכילה בתוך המטבח הייתה נחלתם של המשרתים בלבד, כיום המטבחים צריכים להיהפך לחללים גמישים דיים להתמודד עם המשתמשים המתחלפים, ואנו מגלים שהדינאמיקה של השימוש במטבח מתחילה להשתנות. בעבר פעולת הבישול נחשבה לא מושכת, הארוחה הוכנה הרחק ככל האפשר מחלל האירוח והוגשה לחדר האוכל הנפרד בטקסיות תיאטרלית. מרגע שהמטבח התרחב, בין היתר כדי להכיל את מוצרי החשמל החדשים, ונפתח אל חלל המגורים המרכזי הוא הופך למקום העיקרי בו מבלה המשפחה כולה יחד. במטבח העכשווי שהחל לשמש כ"מדורת השבט" המשפחתית, גם האוכל לא נתפס עוד כצורך פונקציונלי, אלא כחלק מהסצינה הביתית המדגישה את טשטוש הגבולות בין חללי הבית השונים, ובין המטבח וחדר המגורים בפרט.

מטבח בסגנון ים תיכוני, מטבחי do it, (צילום: יחצ)
מטבח בסגנון ים תיכוני, מטבחי do it, (צילום: יחצ)

ולסיום - מתכון...

העיצוב בין כותלי המטבח, לא פוסח גם על המנות. על כן, אני מזמינה אתכם להכין את הבווריה המנצחת שלי, בעבורה יש להרתיח ליטר חלב ולאחר שהוא מתקרר להוסיף לו ארבעה חלמוני ביצים. לערבב היטב ובנפרד להקציף את ארבעת חלבוני הביצים עם כוס סוכר.

להמיס שתי שקיות ג´לטין בחצי כוס מים פושרים ולהוסיף לחלב.

ובנוסף, לקפל לתוך החלב בהדרגה את החלבונים המוקצפים עם הסוכר.

בהמשך להקציף שתי חבילות שמנת מתוקה וגם אותן להוסיף לחלב.

לשפוך את התערובת לתוך תבנית עמוקה ולקרר למשך לילה במקרר.

לפני ההגשה לקשט בסירופ שוקולד ובשברי אגוזי מלך.

בתיאבון...

המטבחים צריכים כיום לשמש כחללים גמישים, כדי להתמודד עם המשתמשים המתחלפים, מטבחי do it, (צילום: יחצ)
המטבחים צריכים כיום לשמש כחללים גמישים, כדי להתמודד עם המשתמשים המתחלפים, מטבחי do it, (צילום: יחצ)

היכנסו לגלריית תמונות המטבחים וקבלו השראה

חזור מעלה